Press release from Companies

Published: 2024-10-04 10:55:00

CHOSA Oncology AB: Den internationellt erkända onkologen, Professor Fred R. Hirsch, MD, PhD, har accepterat nomineringen till CHOSAs styrelse

Den 4 oktober 2024 kan vi idag med glädje meddela att den internationellt erkända onkologen Professor Fred R. Hirsch, MD, PhD, har accepterat nomineringen till CHOSAs styrelse. Professor Hirsch tillför en stor erfarenhet och gedigen bakgrund inom onkologi, forskning och ledarskap till CHOSAs styrelse.

Professor Hirsch innehar för närvarande rollen som Executive Director för Center for Thoracic Oncology samt Co-Director för Center of Excellence for Thoracic Oncology vid The Tisch Cancer Institute (TCI) på Mount Sinai. Dessutom är han Joe Lowe och Louis Price Professor i medicin (hematologi och medicinsk onkologi) vid Icahn School of Medicine at Mount Sinai och agerar som Associate Director för biomarkörupptäckt vid TCI.

 

Med över 18 års erfarenhet som professor i medicin och patologi vid University of Colorado, och fem år som VD för International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), har Dr. Hirsch varit i framkant inom translationell forskning inom thorakal onkologi. Han har mottagit ett flertal utmärkelser, däribland IASLC Mary Matthews Award för translationell forskning inom lungcancer (2007), Japanese Lung Cancer Society Merit Award (2010), Addario Foundation Lecture Award (2015) och Wuan Ki Hong Lectureship Award (2019).

Professor Hirschs omfattande bidrag till lungcancerforskningen inkluderar över 400 publikationer i fackgranskade tidskrifter, vilket etablerar honom som en internationellt erkänd auktoritet inom området. Hans deltagande i CHOSAs styrelse kommer att tillföra ovärderlig expertis inom thorakal onkologi och biomarkörer.

 

"Jag är hedrad över att kunna välkomna Professor Hirsch till CHOSAs styrelse. Professor Hirsch är en av de mest erkända och respekterade experterna inom lungcancer. Under fem år tjänstgjorde han som VD för IASLC, en global organisation med över 10 000 läkare och experter som arbetar för att förbättra behandlingen av lungcancer. Cisplatin och karboplatin spelar en avgörande roll i behandlingen av lungcancer, och precision i deras användning är nyckeln till att förbättra botningsfrekvensen," säger MD, DMSc och VD Peter Buhl Jensen.

"Våra samarbetspartners och framtida kunder inkluderar läkare och sjuksköterskor, och vår strategi att samarbeta med ledande opinionsbildare inom onkologi stöds starkt av Freds expertis och engagemang. Jag ser mycket fram emot Professor Hirschs bidrag till vårt uppdrag att förbättra cancervården och forskningen," fortsätter Peter Buhl Jensen.

 

För mer information om Dr. Fred R. Hirsch och hans nominering till CHOSAs styrelse, vänligen kontakta

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Buhl Jensen, CEO
Peter@chosa.bio  
+ 45 21 60 89 22

 

 

CHOSA i korthet

CHOSA Oncology AB är ett onkologiskt bioteknikföretag som leds av ett erfaret internationellt team med specialister inom onkologi, läkemedelsutveckling, genomföra kliniska prövningar, regulatorisk expertis samt affärsutveckling. CHOSA avser att ingå avtal om partnerskap eller ut-licensiering av LiPlaCis® och DRP®.

 

Om Cisplatin-DRP, ett test för att förutsäga om behandling med cisplatin sannolikt kommer att vara framgångsrik

CHOSA fokuserar på sent stadium av klinisk utveckling av LiPlaCis® och dess diagnostikverktyg DRP® som CHOSA har världsomspännande rättigheter till. Cisplatin DRP är det enda beprövade testet för att förutse och därigenom välja vem som ska behandlas och vilken patient som kommer att dra mest nytta av cisplatin-behandlingen. Bröstcancer: CHOSA har starka kliniska fas 2b-data i metastaserad bröstcancer, som visar att patienter som valts ut av DRP® svarade bättre på behandlingen; har längre progressionsfri överlevnad; och kanske till och med en totalt sett längre överlevnad än de patienter som identifierades som osannolikt att svara bra på behandlingen. Lungcancer: Cisplatin-DRP har tidigare visat sin förmåga att förutse värdet av cisplatinbehandling vid lungcancer. Cisplatinbehandling efter operation är en standard som tydligt ökar botandet av lungcancer, men inte alltid, och tills nu vet inte läkarna vem som kommer att ha nytta av cisplatin och vem som borde ha något annat. Det är här cisplatin DRP kan spela en avgörande roll. Cisplatin DRP validerades i en blindad retrospektiv studie i två lungcancerpatientkohorter som fick cisplatin efter operation för att döda kvarvarande tumörceller. Således hade patienter med de 10 % högsta poängen en 3-årsöverlevnad på 90 % medan patienterna med de lägsta 10 % poängen hade mycket lägre överlevnad med endast 40 % som överlevde 3 år1.

 

Immunterapi Der er en ny udvikling som yderligere giver værdi til vores DRP. Cisplatin har visat sig ofta at aktivera immunsystemet (göra kalla tumörer heta), vilket gör tumörer mottagliga för PD1-hämmare. Denna synergi är särskilt viktig men inte begränsad till behandling av lungcancer, blåscancer och huvud- och halscancer. I den ständigt växande marknaden för PD1-behandlingar är konkurrensen är hård. Här särskiljer sig vårt företag genom vår möjlighet att kunna förutsäga om cisplatin kommer kunna ge synergier med PD1. Att kunna erbjuda PD1 förutsägelse är en stor konkurrensfördel för oss.

 

 

 

1)  Buhl et al PLOS One doi: 10.1371/journal.pone0194609
DRP® är ett registrerat varumärke som tillhör Allarity Therapeutics, Inc. och används under licens beviljad till CHOSA Oncology.

LiPlaCis är inlicensierad från Allarity Therapeutics Ltd och LiPlasome Pharma ApS.

 

 

Läs mer hos Cision
Read more about CHOSA Oncology AB