Published: 11/28/2022 9:57:06 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Dalsspira Mejeri AB: Dalsspiras styrelse föreslår fortsatt drift av verksamheten

Aktieägarna i mejeriet Dalsspira kallas till extra bolagsstämma, tillika första kontrollstämma, den 14 december i Färgelanda. Bolaget befinner sig under företagsrekonstruktion.

Styrelsen har per den 21 november upprättat en kontrollbalansräkning, vilken utvisar att bolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet.

Styrelsen föreslår att bolaget inte ska gå i likvidation utan att verksamheten ska drivas vidare. Skälet är att styrelsen är av uppfattningen att aktieägarna och bolaget är bäst betjänta av att stämman beslutar om en fortsatt drift av bolaget samt att det finns goda förutsättningar att återställa det egna kapitalet.

Ett beslut om fortsatt drift innebär att stämman ska sammankallas inom åtta månader från denna första kontrollstämma för att på nytt pröva frågan om bolaget ska gå i likvidation, andra kontrollstämma. Aktiekapitalet måste då vara återställt.

Styrelsen är trots det primära förslaget om att driva verksamheten vidare skyldig att enligt aktiebolagslagen även upprätta ett förslag till beslut om likvidation att förelägga stämman. Någon skifteslikvid är försiktighetsvis inte att påkalla.

Read more about Dalsspira Mejeri AB