Press release from Companies

Published: 2022-08-18 08:30:00

EQL Pharma AB: Axel Schörling har planenligt tillträtt som ny VD i EQL Pharma AB och Martin Kristoffersson har utsetts till ny COO

Christer Fåhraeus, grundare och VD, meddelade under hösten 2021 styrelsen i EQL Pharma AB ("EQL)  att han önskade övergå i en ren styrelseroll efter årsstämman i augusti 2022. Styrelsen beslutade då att Axel Schörling, vice VD, skulle överta VD-posten i EQL Pharma AB i samband med Fåhraeus avgång efter årsstämman 2022. Sedan årsstämman idag hållits har Axel Schörling tillträtt som ny VD. I samband med detta har Martin Kristoffersson som tidigare innehaft rollen som Strategic Sourcing Director utsetts till ny COO.

Christer Fåhraeus, numera styrelseordförande, kommer fortsätta att vara högst aktiv i EQL både som storägare och ordförande.

"Jag har arbetat med Axel dagligen under snart fem år, och kan därför med viss säkerhet säga att EQL kommer utvecklas fantastiskt under hans ledarskap", säger Christer Fåhraeus, ny styrelseordförande i EQL. "Min plan är att vara stor ägare i EQL under överskådlig tid, och att förbli en aktiv investerare och styrelseordförande långsiktigt."

"Det är naturligtvis en stor ära för mig att få förtroendet att leda EQL, ett bolag som jag tror starkt på med fantastisk personal och mycket stor potential. I samband med att jag tar över rollen som VD har Martin Kristoffersson utsetts till COO, i en liknande roll jag har haft tidigare. Martin har en lång erfarenhet av strategiska inköp, logistik och affärer i farmavärlden, bland annat från tre år i Indien. Martin har jobbat i EQL i två år i en strategisk inköpsroll tills idag", säger Axel Schörling, ny VD på EQL.


Denna information är sådan som EQL Pharma är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-08-18 08:30 CET.

For further information, please contact:

Christer Fåhraeus
Styrelseordförande, EQL Pharma AB (publ)

Phone: +46 (0) 705 – 60 90 00
E-mail: christer.fahraeus@eqlpharma.com
Website: www.eqlpharma.com

Axel Schörling
VD, EQL Pharma AB (publ)

Phone: +46 (0) 763 – 17 90 60
E-mail: axel.schorling@eqlpharma.com
Website: www.eqlpharma.com

EQL Pharma AB (publ) i korthet

EQL Pharma AB är specialiserat på att utveckla och sälja nischläkemedel. Bolaget har för närvarande mer än 20 nischgenerika (dvs generika med begränsad konkurrens bortsett från originalläkemedlet) godkända på de nordiska marknaderna och ett par originalprodukter. I tillägg till dessa finns en betydande pipeline av, mestadels, nischgenerika för lansering 2022 och framåt. Verksamheten är för närvarande helt inriktad på receptbelagda läkemedel, inklusive sjukhusprodukter, i Norden och på utvalda europeiska marknader. EQL Pharma AB har sin verksamhet i Lund och är noterat på Spotlight Stock Market. EQL Pharma AB bedriver ett omfattande utvecklingsarbete i samarbete med ledande kontraktstillverkare och större läkemedelsbolag i bland annat EU och Asien.

Läs mer hos Cision
Read more about EQL Pharma AB