Press release from Companies

Published: 2022-10-07 23:01:17

Dalsspira Mejeri AB: Tingsrätten beviljar förlängd tid för rekonstruktion

Tingsrätten i Vänersborg beviljade den 16 juni Dalsspira mejeris ansökan om företagsrekonstruktion och utsåg Marcus Wenner som rekonstruktör. Idag har tingsrätten beviljat ytterligare tre månaders tid för bolaget att genomgå rekonstruktionsförfarandet. 

Styrelsen har under rekonstruktionstiden arbetat utifrån olika alternativ för att lösa en fortsatt verksamhet i bolaget. Efter en ordentlig genomlysning av verksamheten har styrelsen funnit att det går att nå lönsamhet i befintlig verksamhet, men att det krävs ett förändringsarbete för att ta sig dit. Redan har prisjusteringar genomförts och kostnadsreduceringar ska nu göras inom produktion och logistik. Därutöver måste satsningar göras vad gäller marknadsbearbetning och försäljning för att öka försäljningsvolymerna.

För frågor om bolaget, vänligen kontakta:

Mats Ekberg, Styrelseordförande
E-post: mats.ekberg@foretagsfin.se
Telefon: 073-99 37 969

Kontaktuppgifter Peter Jaern
E-post: peter@dalsspira.se
Telefon: 073-30 50 000

Om Dalsspira mejeri AB

Dalsspira mejeris affärsidé är att erbjuda lokalproducerade komjölksprodukter med god smak och unika egenskaper. Med Dalsspiras produkter kan alla konsumenter göra ett val som känns bra i magen. Dalsspira mejeri värnar om djur, människor och landskap.

Dalsspira mejeri – det känns bra i magen

Läs mer hos Cision
Read more about Dalsspira Mejeri AB