Press release from Companies

Published: 2022-11-11 14:34:07

Dalsspira Mejeri AB: Dalsspira ansöker om offentligt ackord

Dalsspira Mejeri AB har skickat ut ett ackordsförslag till samtliga borgenärer. Svar på ackordsförslaget har erhållits av så stor andel av borgenärerna att styrelsen beslutat att i dag ansöka hos Vänersborgs tingsrätt om fastställande av föreslaget.

Styrelsen i Dalsspira Mejeri AB kommer i dag att sända in en ansökan om ackordsförhandling till Vänersborgs tingsrätt, det vill säga ansöka om att tingsrätten ska sätta ut tid för det sammanträde då ackordsförslaget ska fastställas. Ackordsförhandlingen kommer sedan att äga rum fyra veckor efter att tingsrätten mottagit ansökan.

Ackordet innebär att Dalsspira erbjuder sina oprioriterade fordringsägare ett ackord innebärandes betalning med 30 % av fordringarna överstigande 10 00 kr per dagen för ansökan om rekonstruktion den16 juni 2022. Fordringar uppgående till 10 000 ersätts med 100 %. Rätt till ränta för tid efter datum för ansökan om företagsrekonstruktion föreligger inte.

Bolagets rekonstruktör har från de större borgenärerna mottagit skriftligt så stor acceptans för ackordsförslaget att han bedömer att förslaget kommer att kunna gå igenom, vilket i så fall skulle medföra en positiv resultatpåverkan för Dalsspira mejeri om cirka 1,7 MSEK netto.

För frågor om bolaget, vänligen kontakta:

Mats Ekberg, Styrelseordförande
E-post: mats.ekberg@foretagsfin.se
Telefon: 073-99 37 969

Kontaktuppgifter Peter Jaern
E-post: peter@dalsspira.se
Telefon: 073-30 50 000

Läs mer hos Cision
Read more about Dalsspira Mejeri AB