Publicerat: 2023-01-30 14:38:55

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Axkid AB: Storägare påkallar tvångsinlösen i Axkid, ansöker om avnotering

Storägaren Caution Ax Bidco aviserade den 30 november i fjol att man kontrollerar 90,9 procent av kapitalet och rösterna i bilbarnstoltillverkaren Axkid.

Caution Ax Bidco har nu påkallat tvångsinlösen av resterande aktier i Axkid i enlighet med aktiebolagslagen. Inlösenbeloppet per aktie kommer att fastställas inom ramen för tvångsinlösenförfarandet och kommer således att meddelas först när skiljenämnden slutligt fastställt beloppet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Axkids styrelse anser att det inte lägre än motiverat för bolaget att att verka i en noterad miljö och har därför beslutat att ansöka om avnotering av Axkids aktier från Spotlight Stock Market. Sista handelsdag för aktien kommer meddelas senare.

Bakgrunden är att Caution Ax Bidco i november tecknat avtal med vissa aktieägare för att komma över nivån 90 procent som möjliggör tvångsinlösen.

Bakom Caution Ax Bidco står SEB Private Equity, Tony Qvist, Thomas Bräutigam, Daniel Johansson, Erik Emanuelsson, Peter Schön och Daniel Lundgren.

Läs mer om Axkid AB