Press release from Companies

Publicerat: 2022-05-19 08:45:00

Biofrigas Sweden AB: Biofrigas Sweden AB – Kvartalsrapport Q1-2022

Biofrigas Sweden AB lämnar kvartalsrapport för första kvartalet 2022.

Perioden 1/1 2021 – 31/3 2021       

  • Nettoomsättningen uppgick till KSEK 0 (0).
  • Resultatet efter finansiella poster uppgick till KSEK -1 957 (-1 433). Fokus under perioden har legat på fortsatt utveckling och verifiering av CryoSep samt uppbyggnad av framtida organisation och samarbetspartners.
  • Resultat per aktie för koncernen uppgick till -0,17 SEK (-0,15).
  • Soliditeten uppgick till 65,7% (81,5%).

Väsentliga händelser under perioden                            

  • I februari medverkade Biofrigas VD Jonas Stålhandske på Aktiespararnas event "Hållbara investeringar".
  • I februari meddelade bolaget att man identifierat en ny marknad baserad på spin-off av befintlig produkt.
  • I mars meddelade bolaget att fyra personer i ledande ställning ökar sina innehav.
  • I mars meddelade bolaget att man tar nästa steg mot att utveckla en lokal tankstation för gårdar.
  • I mars beslutade Riksdagen att ett statligt biogasstöd införs.

Väsentliga händelser efter periodens utgång              

  • I april meddelade bolaget att man mottagit en första inbetalning från kund.
  • I april meddelades att ledningsgruppen nyttjar sina teckningsrätter i TO1.
  • I april meddelades att nyttjandegraden av TO1 var 80,3% och att bolaget tillförs 13,5 MSEK före emissionskostnader.
  • I maj hölls årsstämma och där beslutades att godta valberedningens förslag på ny styrelsesammansättning samt att bevilja ansvarsfrihet för styrelse och VD.

VD har ordet

Jag skriver detta från Gasdagarna i Båstad, gasbranschens stora mässa, ett perfekt ställe för oss att vara just nu. Här kan vi träffa och utveckla vårt industriella nätverk samt gemensamt diskutera viktiga framtidsfrågor som till exempel Sveriges energiberedskap.

Pusselbitarna kring det statliga produktionsstödet för biogas börjar falla på plats. Stödet är uppdelat i tre delar och känns igen ifrån biogasmarknadsutredningen som uppgraderings, förvätsknings och gödselgasstödet. De två första är beslutade och gödselgasstödet är en del av den föreslagna vårändringsbudgeten som beslutas i juni. Tillsammans skulle de ge ett lantbruk med gödselbaserad biogasproduktion och som uppgraderar samt förvätskar med CryoSep från Biofrigas, ett stöd på upp till 85 öre per kWh. Med en kapacitet på 2 GWh i vår anläggning skulle det kunna innebära 1,7 miljoner kronor i stöd per år.

Vår nyligen presenterade lösning för att adressera lite större anläggningar med polering och förvätskning av uppgraderad gas har skapat ett stort intresse och jag har redan besökt ett flertal anläggningar där en sådan anläggning skulle passa väl in. Denna spin-off breddar vårt erbjudande och stärker vår position inom hållbara energilösningar. I kombination med lokala tankstationer kan det bli ett riktigt intressant koncept för de som vill erbjuda till flytande gas till tunga fordon. Vi ser att vårt arbete med att ta fram lokala tankstationer tydligt ökar kundnyttan och bidrar till att möjliggöra de lokala cirkulära kretsloppen. Förutom att erbjuda den kraftigt växande transportmarknaden flytande gas kan man även erbjuda ett grönt alternativ till industrianvändarna där stora mänger naturgas används idag.

Vi välkomnar Sara Davidsson och Jan Lindblom till vår styrelse, som förstärkts med ytterligare en ledamot. Både Sara och Jan har med sig värdefulla egenskaper och kompetenser till styrelserummet där bland annat försäljning, affärsutveckling och hållbarhetsfrågor värderas högt. De har också erfarenheter från anläggningsbyggnad, återvinning och den politiska världen.

Vår representant i Storbritannien har efter en tids sjukdom dragit sig tillbaka och vi kommer därför tills vidare adressera den marknaden med egna resurser. Marknaden där är fortsatt intressant och vi räknar med att den kommer vara viktig för oss framöver.

Den nyligen avslutade processen med teckningsoptioner av serie TO1 tillför värdefulla medel till vår fortsatta verksamhet och det viktiga arbetet att anpassa anläggningen kommersiellt, öka tempo och bredd på marknadsbearbetningen samt kommande utökningar av organisationen.

För mer information, vänligen kontakta:
Annika Sköldberg, CFO Biofrigas Sweden AB
annika.skoldberg@biofrigas.se
070-53 16 571

För ytterligare information om Biofrigas, vänligen kontakta:
Jonas Stålhandske, VD Biofrigas Sweden AB
jonas.stalhandske@biofrigas.se
070-38 00 838 

Om Biofrigas. Biofrigas Sweden AB (publ.) är ett svenskt bolag med säte i Göteborg. Biofrigas grundades 2012 och har utvecklat biogasanläggningen CryoSep. CryoSep ger ekonomiska möjligheter att producera flytande biogas (LBG) även för mindre verksamheter, något som tidigare enbart varit tillgängligt för större verksamheter. Småskalig produktion av flytande biogas passar för användning inom till exempel lantbruk samt i mindre reningsverk och industri. Biofrigas är noterat på Spotlight Stock Market.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Biofrigas Sweden AB