Press release from Companies

Publicerat: 2022-08-25 08:45:00

Biofrigas Sweden AB: Biofrigas Sweden AB – Delårsrapport Q2-2022

Biofrigas Sweden AB lämnar delårsrapport för andra kvartalet 2022.

Andra kvartalet 1/4 2022 – 30/6 2022                           

  • Nettoomsättningen uppgick till KSEK 0 (0).
  • Resultatet efter finansiella poster uppgick till KSEK -1 666 (-1 452). Fokus under perioden har legat på prospektering och försäljningsarbete samt fortsatt utveckling av CryoSep-familjen.
  • Resultat per aktie för bolaget uppgick till -0,12 SEK (-0,13).
  • Soliditeten uppgick till 78,1% (90,4%).

Första halvåret 1/1 2022 – 30/6 2022                            

  • Nettoomsättningen uppgick till KSEK 0 (0).
  • Resultatet efter finansiella poster uppgick till KSEK -3 622 (-2 885). Fokus under perioden har legat på fortsatt utveckling och verifiering av CryoSep, nya kunder samt uppbyggnad av framtida organisation och samarbetspartners.
  • Resultat per aktie för bolaget uppgick till -0,26 SEK (-0,26).

Väsentliga händelser under andra kvartalet                

  • I april meddelade bolaget att man mottagit en första inbetalning från kund.
  • I april meddelades att ledningsgruppen nyttjar sina teckningsrätter i TO1.
  • I april meddelades att nyttjandegraden av TO1 var 80,3% och att bolaget tillförs 13,5 MSEK före emissionskostnader.
  • I maj hölls årsstämma och där beslutades att godta valberedningens förslag på ny styrelsesammansättning samt att bevilja ansvarsfrihet för styrelse och VD.
  • I maj meddelades att bolagets nytillträdde styrelseordförande köper aktier i bolaget
  • I juni skrevs en avsiktsförklaring med Vessige Biogas avseende förvärv av en CryoSep-anläggning för polering och förvätskning av biogas.
  • I juni beslutade riksdagen att godkänna Gödselgasstödet som en del av vårändringsbudgeten.

Väsentliga händelser efter periodens utgång              

  • Inga väsentliga händelser har inträffat efter periodens utgång.

VD har ordet

Efterlängtat genombrott

Strax innan sommaren kunde vi informera om ett kommersiellt genombrott för vår teknik. Vessige Biogas, som uppgraderar och säljer komprimerad biogas (CBG) i egen tankstation, valde vår polerings- och förvätskningsanläggning, CryoSep P, och kunde därmed komplettera sitt erbjudande med flytande biogas (LBG). Deras försäljning sker i egen tankstation till tunga fordon och industriella kunder för att ersätta naturgas som energikälla. På så sätt kan Vessige Biogas skapa bättre balans i sin produktion och utnyttja sina resurser optimalt. Det skapar också fler möjligheter för dem att skala upp sin biogasproduktion och ytterligare bidra till omställningen i den svenska energisektorn.

Ringar på vattnet

Avtalet med Vessige Biogas har skapat ringar på vattnet på marknaden och vi har identifierat ett 20-tal liknande aktörer, vilka idag uppgraderar gas till fordonsgaskvalitet som sedan komprimeras för försäljning som CBG. Dessa aktörer bearbetar vi nu i vårt säljarbete, och kan erbjuda leveranstider på cirka tolv månader. En fördel med denna kundgrupp är att en stor del av koldioxiden redan är borttagen. Det gör att vi kan öka kapaciteten i vår anläggning och förvätska en mycket större del metan, motsvarande ungefär en årsförbrukning i en normalstor tankstation. Trots att vi relativt nyligen började engagera oss i denna kundgrupp ser vi ett mycket stort intresse, främst från privata, men även kommunala aktörer.

För flertalet innebär detta en möjlighet som tidigare inte funnits i den här storleksklassen. Samtidigt ser vi goda möjligheter att fortsatt öka kapaciteten i våra anläggningar. Dessutom har vi etablerat flera nya samarbeten med tankstationstillverkare för lokala stationer då detta blir ett naturligt komplement till denna typ av anläggning. En annan intressant tänkbar applikation är att installera en CryoSep P vid en anslutningspunkt till ett gasnät för att direkt förvätska gas på plats för försäljning i lokala tankstationer.

Osäkerhet kring flera globala frågor har skapat turbulens på aktiemarknaden. Vi har en god finansiell ställning och kan fokusera på att fortsätta bygga upp bolaget. Det känns tryggt och skapar arbetsro när vi nu går in i höstens operativa och strategiska arbeten. Den oro som finns kring den globala energiförsörjningen kan leda till ökat intresse för självförsörjning av energi där biogas kan vara en komponent.

Den regulatoriska situationen är för närvarande gynnsam med biogasstöd som beslutats med bred politisk uppslutning, vilket gör att osäkerheterna inför stundande val bedöms som små. En viktig del är även det investeringsstöd som Klimatklivet erbjuder och vi är just nu inne i årets sista ansökningsperiod som stänger den 8 september.

Den välbehövliga vilan som sommaren gav känns idag mer som "lugnet före stormen" och jag ser fram emot en händelserik höst.

För ytterligare information om Biofrigas, vänligen kontakta:

Jonas Stålhandske, VD Biofrigas Sweden AB
jonas.stalhandske@biofrigas.se
070-38 00 838

Annika Sköldberg, CFO Biofrigas Sweden AB
annika.skoldberg@biofrigas.se
070-53 16 571

Om Biofrigas. Biofrigas Sweden AB (publ.) är ett svenskt bolag med säte i Göteborg. Biofrigas grundades 2012 och har utvecklat biogasanläggningen CryoSep. CryoSep ger ekonomiska möjligheter att producera flytande biogas (LBG) även för mindre verksamheter, något som tidigare enbart varit tillgängligt för större verksamheter. Småskalig produktion av flytande biogas passar för användning inom till exempel lantbruk samt i mindre reningsverk och industri. Biofrigas är noterat på Spotlight Stock Market.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Biofrigas Sweden AB