Press release from Companies

Publicerat: 2022-09-08 13:17:44

Shortcut Media AB: Till aktieägarna i Shortcut Media Group AB

Bästa aktieägare,

Vid årsstämman den 30 juni valde aktieägarna en delvis ny styrelse med mig som ny ordförande. Den förre ordföranden valde att lämna uppdraget då han övergår i en anställning i ett annat bolag. Eftersom jag har rätt mycket aktier i SMG, och en lång erfarenhet av företagande, så var jag inte så svår att övertala att ta över efter Anders som till fullo står bakom valet av mig som ny ordförande.

För några år sedan investerade jag, genom mitt bolag Alntorp AB, i bolaget och kom rätt snart att behöva flagga för 10 %. Anledningen till det var att jag helt enkelt tyckte att bolaget finns i en spännande bransch och att värderingen av SMG borde vara rätt mycket högre. Jag hade uppenbarligen fel, eftersom investeringen inte har givit mycket till avkastning. Marknaden har ju alltid rätt, sägs det. Jag hoppas nu att, tillsammans med styrelse och ledning, kunna bevisa att det här är ett fint bolag med fina framtidsutsikter. Jag köpte mer aktier och har passerat 15 %.

Jag har en bakgrund från skogsbruket och skogsindustrin, så det kan tyckas lite märkligt att jag satsade på mediaproduktion. Det blev så i alla fall. Jag har varit företagare i större delen av mitt yrkesverksamma liv. 2019 sålde jag mitt största innehav, OppbogaBrukAB.

Som pensionär och aktiv investerare ser jag med intresse fram emot vart vi kan ta SMG.

I styrelsen och den operativa ledningen håller vi som bäst på med att ändra fokus en aning, mer åt lönsamhet och struktur. Vi tycker att sådär 4-5 % avkastning är för dåligt. Hur bra den kan bli får vi återkomma till genom att visa resultat. Vi kommer senare att kommunicera våra finansiella mål samt bli lite mer konkreta om vilka förändringar vi tänker vidta. Det betyder inte att vi ska sluta växa, men vi kanske tar det lite lugnare med förvärv, vilket inte betyder att vi inte kommer att agera när lämpliga förvärvskandidater dyker upp. Men organisk tillväxt är väldigt bra. Det sker oftast med låg risk och ökad lönsamhet. Det finns alltid risker med att köpa företag.

Jag ser fram emot att arbeta för SMG:s bästa. Min ambition är att min och din investering ska bli bra.

Stockholm i september 2022

Lennart Larsson

Styrelsens ordförande

Läs mer hos Cision
Läs mer om Shortcut Media AB