Hem

Press release from Companies

Publicerat: 2023-11-21 16:28:13

SensoDetect AB: SensoDetect® informerar om förvärvet av EDOR

SensoDetect skrev i oktober 2023, ett LOI med Globopetz (tidigare Emotra) angående en inkromsaffär av produkten EDOR*. Bolaget meddelar att processen går vidare och förväntat beslut om affär nu är januari 2024.

"Depression, är ett av de stora globala folkhälsoproblemen. Försämrad arbetsförmåga, allmän försämrad hälsa, relationsproblematik, alkohol- och drogmissbruk, långa sjukskrivningar samt värsta fall, självmord är några av dess konsekvenser. Vi ser därför EDOR som ett kompetent komplement till vår produktportfölj för screening av suicid och diagnosticering av depression. Då fokus den senaste månaden varit på kontraktsavslut i Saudiarabien, expansion i Kina och säkring av vår till 80% garanterade företrädes emission har arbetet med förvärvet dessvärre saktats ned. Nästa steg är en fördjupad presentation av företagets grundare och assisterande professor Dr. Lars- Håkan Thorell från Linköpings Universitet i december. Beslut om affär förväntas nu i januari 2024.", säger Per-Anders Hedin, VD för SensoDetect. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

PA Hedin, VD Sensodetect AB

+46 (0)73-068 64 20
pa.hedin@sensodetect.com

SensoDetect AB är ett Med Tech AI-företag noterat på Spotlight stock market. Företaget grundades i Lund 2005, baserat på mer än 30 års forskning inom klinisk psyko akustik vid Institutionen för Neurovetenskap vid Lunds universitet. Inledningsvis låg fokus på patienter med schizofreni, då det är en sjukdom där hörselhallucinationer är ett vanligt symtom, men idag erbjuder företaget ett flertal andra tjänster inom produktområdena diagnostik, medicinering och hälsa. Produkterna används inom både privat och offentlig vård som komplement till andra observationer vid ADHD, schizofreni och autismutredningar, vid mätning av läkemedelseffekt samt vid screening av hörsel. SensoDetects unika och globalt patenterade teknik minskar den ekonomiska påverkan på hälso- och sjukvården samt samhället och ger patienter och dess anhöriga ett snabbare och säkrare resultat.

Läs mer hos Cision
Läs mer om SensoDetect AB