Press release from Companies

Publicerat: 2024-07-15 12:43:04

Ectin Research AB: Kallelse till extra bolagsstämma, tillika första kontrollstämma, i Ectin research AB (publ)

Aktieägarna i Ectin Research AB (publ), org.nr 556948-1566, kallas härmed till extra bolagsstämma (tillika första kontrollstämma), den 7 augusti 2024 kl. 14.00 i konferenslokal på Quality Hotel The Weaver, Göteborgsvägen 91 i Mölndal. Rösträttsregistrering startar kl. 13.30.

Rätt till deltagande

Rätt att delta vid stämman har den som dels upptagits som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken den 30 juli 2024, dels anmäler sin avsikt att delta senast den 1 augusti 2024. Anmälan ska ske skriftligen via e-post till ectin@fredersen.se eller per post till Ectin Research AB c/o Fredersen Advokatbyrå, Birger Jarlsgatan 8, 114 34 Stockholm. Vid anmälan ska namn, adress, person- eller organisationsnummer, telefonnummer, samt, i förekommande fall, antal biträden (högst två) anges.

Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade, dvs. förvarade i en depå genom bank eller värdepappersinstitut, måste registrera aktierna i eget namn för att bli upptagen som aktieägare i framställningen av aktieboken. Sådan registrering, som kan vara tillfällig, måste vara verkställd senast den 1 augusti 2024, vilket innebär att aktieägaren i god tid före detta datum måste instruera förvaltaren härom.

Ombud

Om aktieägare avser låta sig företrädas på stämman av ombud ska fullmakt utfärdas för ombudet. Fullmakten ska vara skriftlig, daterad och undertecknad av aktieägaren. Om aktieägaren är en juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling bifogas anmälan. Fullmakt i original samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar bör i god tid före stämman insändas till bolaget på den ovan angivna adressen. Om fullmakt och andra behörighetshandlingar inte insänts i förväg ska dessa kunna uppvisas vid stämman. Fullmaktsformulär finns tillgängligt hos bolaget och på www.ectinresearch.com och sänds på begäran till aktieägare som uppger sin postadress.

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Godkännande av dagordning
  5. Val av en eller två justeringspersoner
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Framläggande av första kontrollbalansräkningen och revisorns yttrande över kontrollbalansräkningen samt handlingar enligt 25 kap. 4 § aktiebolagslagen
  8. Beslut om bolaget ska gå i likvidation eller driva verksamheten vidare
  9. Stämmans avslutande

 Beslutsförslag

Beslut om bolaget ska gå i likvidation eller driva verksamheten vidare (punkt 8)

Styrelsen har upprättat en kontrollbalansräkning i enlighet med aktiebolagslagens bestämmelser och låtit denna granskas av bolagets revisor, som har utfärdat ett yttrande över densamma. Kontrollbalansräkningen utvisar att bolagets eget kapital uppgår till cirka 656 000 kronor, vilket understiger hälften av det nuvarande registrerade aktiekapitalet om 1 586 293,50 kronor.

Bolaget befinner sig i en finansiellt utmanande situation och trots intensivt arbete under våren 2024 med att försöka finansiera bolaget har styrelsen inte kunnat finna någon lösning. Styrelsen ser inga realistiska finansieringsalternativ till att driva vidare verksamheten och förslår därför att stämman beslutar om att försätta bolaget i frivillig likvidation enligt 25 kap. 3 § aktiebolagslagen. 

Skälet för styrelsens förslag om att bolaget ska träda i frivillig likvidation är att bolagets egna kapital, enligt den av styrelsen upprättade kontrollbalansräkningen, understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet. Vidare ser styrelsen inga realistiska finansieringsalternativ för bolagets fortsatta drift. Med anledning av detta ser styrelsen inte något annat alternativ än att föreslå en avveckling av bolagets verksamhet under ordnade former, vilket föreslås ske genom en likvidation. Beslut om likvidation föreslås gälla från och med den dag då Bolagsverket har utsett en likvidator. Skifte av eventuell likvidationslikvid förväntas ske i anslutning till att tiden för kallelse på okända borgenärer har gått ut, eller senast i samband med framläggande av likvidatorns slutredovisning. Någon skifteslikvid är försiktighetsvis inte att påräkna. Till likvidator föreslås Urban Hjelm, Walthon Advokater AB.

 

För det fall beslut om likvidation fattas av bolagsstämman kommer information och meddelanden med avseende på likvidationsprocessen att publiceras på Bolagets hemsida www.ectinresearch.com.

Övrig information

Vid tidpunkten för denna kallelse uppgår det totala antalet aktier i bolaget till 12 690 348 aktier, varav 1 673 408 aktier av serie A och 11 016 940 aktier av serie B, och det totala antalet röster i bolaget uppgår till 27 751 020. Bolaget innehar inga egna aktier.

Fullmaktsformulär, fullständiga förslag till beslut och övriga handlingar kommer att hållas tillgängliga hos bolaget och på bolagets hemsida åtminstone två veckor före stämman. Handlingarna sänds på begäran kostnadsfritt till aktieägare som uppger sin postadress.

Aktieägarna erinras om sin rätt att begära upplysningar enligt 7 kap 32 § aktiebolagslagen. 

Bolaget har sitt säte i Mölndal.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas se

www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

Mölndal i juli 2024

Ectin Research AB (publ)

Styrelsen

För mer information, vänligen kontakta:

Hans-Peter Ostler

Mob: +46 70-496 96 66

Email: hpostler@icloud.com

Läs mer hos Cision
Läs mer om Ectin Research AB