Press release from Companies

Publicerat: 2024-08-07 14:19:34

Zenergy AB: Zenergy AB (publ):s tidigare kommunicerade riktad unitemission nu registrerad hos Bolagsverket

Zenergy AB (publ) ("Zenergy" eller "Bolaget") kommunicerade den 15 juli 2024 om förvärv av Kaper Norden och genomförande av en riktad nyemission av units (den "Riktade Nyemissionen"). Den Riktade Nyemissionen har nu registrerats hos Bolagsverket

Den 15 juli 2024 kommunicerade Zenergy att Bolaget ingått bindande avtal om förvärv av 100 procent av aktierna i Kaper Norden AB (”Kaper”) för en köpeskilling om 1 MSEK (”Förvärvet”).

 Det kommunicerades vidare att, i samband med Förvärvet, ett konsortium av investerare, bestående av professionella och institutionella investerare samt befintliga aktieägare, investerar totalt cirka 7,15 MSEK i Bolaget, samtidigt som säljaren i Förvärvet kvittar köpeskillingen om 1 MSEK i en riktad nyemission av units.

En unit bestod av en (1) B-aktie, en (1) teckningsoption av serie TO3 B och en (1) teckningsoption av serie TO4 B. Teckningskursen i den Riktade Nyemissionen uppgick till 0,009 SEK per unit, motsvarande en teckningskurs om 0,009 SEK per B-aktie. Teckningsoptionerna av serie TO3 B och TO4 B gavs ut vederlagsfritt. Styrelsen för Zenergy beslutade om den Riktade Nyemissionen med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 14 juni 2024.

Den Riktade Nyemissionen har nu registrerats hos Bolagsverket.

Förändring av antal aktier och aktiekapital samt utspädning:

Genom den Riktade Nyemissionen ökar aktiekapitalet med 905 444,553 SEK, från 2 454 301,478 SEK till 3 359 746,031 SEK. Antalet aktier ökar med 905 444 553 aktier, från 2 454 301 478 aktier till 3 359 746 031 aktier, motsvarande en utspädningseffekt om cirka 26,95 procent.

Vid fullt utnyttjande av samtliga vidhängande teckningsoptioner av serie TO3 B och TO4 B kan antalet aktier komma att öka med ytterligare 1 810 889 106 aktier, från 3 359 746 031 aktier till högst 5 170 635 137 aktier och aktiekapitalet att öka med ytterligare 1 810 889,106 SEK, från 3 359 746,031 SEK till högst 5 170 635,137 SEK. Detta motsvarar en ytterligare utspädningseffekt om högst cirka 35,02 procent. Total utspädning till följd av den Riktade Nyemissionen, och under antagande att samtliga teckningsoptioner av serie TO3 B och TO4 B utnyttjas, kan komma att uppgå till cirka 52,53 procent.

Teckningsoptioner av serie TO3 B och TO4 B avses inte att tas upp till handel på Spotlight Stock Market.

Rådgivare

Zenergy har anlitat Stockholm Corporate Finance AB och Advokatfirman Delphi som finansiella respektive legala rådgivare i samband med de transaktioner som beskrivs i denna pressrelease.

 

För ytterligare information

Nicklas Lundin, VD

E-post: nicklas.lundin@zenergy.se

Telefon: 070 777 00 99

 

 

Om Zenergy

Zenergy AB är ett svenskt företag grundat 2009 som utvecklar, tillverkar och säljer brandsäkra, energi- och miljöbesparande moduler och byggmaterial för flexibla lösningar. Zenergy baserar sitt modulkoncept på en egenutvecklad, varumärkesskyddad och patenterad teknik: Zenergy ZIP-Element.

 

Zenergys aktie är noterad på Spotlight Stock Market (ZENZIP B) och handlas via banker och fondkommissionärer. Läs mer på https://zenergy.se/investerare/.

 

För mer information om Zenergy, vänligen besök: zenergy.se

 

Viktig information
Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att sälja eller en inbjudan avseende ett erbjudande att förvärva eller teckna värdepapper som emitterats av Bolaget i någon jurisdiktion där sådant erbjudande eller sådan inbjudan skulle vara i strid med gällande regler eller kräva registrering eller andra åtgärder.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till USA, Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, Sydkorea, Ryssland, Belarus eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i förordning (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte godkänts av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Bolaget har inte godkänt något erbjudande till allmänheten av värdepapper i någon medlemsstat i EES och inget prospekt har tagits fram eller kommer att tas fram i samband med den Riktade Nyemissionen. I varje EES-medlemsstat riktar sig detta meddelande endast till ”kvalificerade investerare” i den medlemsstaten enligt Prospektförordningens definition.

Detta pressmeddelande utgör inte en rekommendation för eventuella investerares beslut avseende den Riktade Nyemissionen. Varje investerare eller potentiell investerare bör genomföra en egen undersökning, analys och utvärdering av verksamheten och informationen som beskrivs i detta pressmeddelande och all offentligt tillgänglig information. Priset och värdet på värdepapperen kan minska såväl som öka. Uppnådda resultat utgör ingen vägledning för framtida resultat. Varken innehållet på Bolagets webbplats eller annan webbplats som är tillgänglig genom hyperlänkar på Bolagets webbplats är inkorporerade i eller utgör del av detta pressmeddelande.

 

Läs mer hos Cision
Läs mer om Zenergy AB