Press release from Companies

Publicerat: 2024-08-26 14:38:22

MoveByBike Europe AB: MoveByBike startar nytt dotterbolag i Danmark och tillträder konkursboet från Chainge ApS

MoveByBike Europe AB (publ) ("MoveByBike" eller "Bolaget") är glada att kunna meddela att Bolaget den 22 augusti 2024 har startat ett nytt dotterbolag, MoveByBike Denmark ApS, i Danmark. Detta är ett viktigt steg i Bolagets strategi att stärka närvaron på den nordiska marknaden och expandera verksamheten i regionen.

MoveByBike kan också bekräfta att MoveByBike Denmark ApS har tillträtt de nödvändiga tillgångarna i det konkursbo som beskrevs i pressmeddelandet "MoveByBike startar verksamhet i Köpenhamn med tillgångarna i Chainge's ApS konkursbo", som publicerades den 19 augusti 2024. Tillträdet till konkursboet, som ursprungligen var planerat till den 21 augusti 2024, skedde den 22 augusti 2024, en dag senare än planerat.

 

Genom detta tillträde kan MoveByBike Denmark ApS fortsätta den verksamhet som tidigare drevs av Chainge ApS, och MoveByBike ser fram emot att bygga vidare på den solida grund som har lagts.

 

Fredrik Videlycka, Interims VD för MoveByBike, kommenterar:

 

"Köpenhamn är en av Europas främsta cykelstäder och har en tydligt grön agenda. Med vårt nya dotterbolag i Danmark kan vi fortsätta hjälpa våra kunder i Köpenhamn att leverera via våra lastcyklar istället för onödigt stora och förorenande lastbilar. Vi ser en växande efterfrågan på gröna leveranser i stan och MoveByBike är redo att möta upp."

 

För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Fredrik Videlycka, Interims VD

Telefon: +46 (0) 739 46 26 20

E-post: fredrik.videlycka@movebybike.se

Hemsida: www.movebybike.se

 

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel – en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel.

Läs mer hos Cision
Läs mer om MoveByBike Europe AB