Press release from Companies

Publicerat: 2024-08-30 09:32:09

MoveByBike Europe AB: MoveByBike lanserar kvalitetssäkrad tjänst för förbättrade leveranser av kylda varor

Att matvaror och andra kylda leveranser når kunden på ett sätt som garanterar en obruten kylkedja är en förutsättning för dagens hemleveranser av bland annat matkassar. I tätt samarbete med matkasseleverantörer har MoveByBike Europe AB (publ) ("MoveByBike" eller "Bolaget") utvecklat en lösning som inte kompromissar med miljö eller effektivitet. Systemet blev godkänt av ett av ett kvalitetsteam från en utav bolagets största kunder den 26 augusti 2024, vilket nu gör MoveByBike till Nordens första cykellogistikbolag som kan erbjuda en obruten kylkedja.

"Denna uppdatering är ett betydande steg framåt för att förbättra effektiviteten och hållbarheten i vår verksamhet, och ett stort lyft för kundernas upplevelse vid uppackning.", säger Johan Wedin, Operational Manager för MoveByBike

Lösningen är utformad som en kombination av kylplattor och isolering som används för att hålla temperaturen i cyklarna låg under leveransen. Detta säkerställer att temperaturen i lastcyklarna hålls mellan 0-5°C vid alla tillfällen. Resultatet bekräftades genom kvalitetstester under augusti.

Fredrik Videlycka, VD för MoveByBike, säger: "Vi är glada att kunna meddela att vi kommer att lansera vår nya lösning för temperaturkontrollerade leveranser tillsammans med våra kunder i början av september. Detta markerar en milstolpe i vår plan för fortsatt tillväxt i Norden."

När det nya systemet gradvis implementeras över MoveByBikes flotta av lastcyklar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, kommer samtliga kunder att kunna dra nytta av det, nya som befrintliga.

 

För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Fredrik Videlycka, Interim VD

Telefon: +46 (0) 739 46 26 20

E-post: fredrik.videlycka@movebybike.se

 

Hemsida: www.movebybike.se

 

 

 

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel - en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. Under 2020 genererade Bolaget en omsättning på cirka 27 MSEK och över 500 000 leveranser genomfördes. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel.

 

Läs mer hos Cision
Läs mer om MoveByBike Europe AB