Publicerat: 2024-09-10 07:04:30

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Nattaro Labs AB: Nattaro Labs i avtal med brittiskt bolag - bedöms värt minst 10 miljoner kronor över 5 år

Bioteknikbolaget Nattaro Labs har ingått ett femårigt leverantörsavtal med brittiska tech-bolaget Spotta, ett avtal som bedöms vara värt minst 10 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nattaro Labs kommer, med planerad start i fjärde kvartalet, att leverera sitt patenterade lockbete för vägglöss till Spottas sensorfällor, som med hjälp av AI/maskininlärning upptäcker och varnar för vägglöss i realtid. Övervakningssystemet säljs till hotell som en prenumerationslösning där lockbete och batteri byts ut regelbundet.

"Vi är oerhört stolta över att ingå det här samarbetet inom ett nytt affärsområde med stor potential," kommenterar Nattaro Labs vd Carl-Johan Gustafson.

Avtalet omfattar garanterade minimivolymer baserade på de övervakningssystem som redan sålts, med en automatisk årlig uppräkning i förhållande till nyförsäljningen av abonnemang.

Baserat på dagens försäljning och nuvarande prognoser uppskattar Nattaro att avtalet kommer att generera minst 10 miljoner kronor ackumulerat över avtalsperioden.

"Utöver tillväxten från ökat inflöde av nya hotellkunder medför dessutom affärsmodellen med abonnemangsförsäljning att båda bolagen tillförs återkommande intäkter", säger Carl-Johan Gustafson.

Läs mer om Nattaro Labs AB