Publicerat: 2024-10-15 15:35:10

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Tendo AB: Tendo går vidare med omvänt förvärv av Norrlands Online - spikat villkor

Medicinteknikbolaget Tendo presenterar nu föreslagna villkor rörande det omvända förvärvet av Norrlands Online, en affär det presenterades en avsiktsförklaring kring i förra veckan. Bolaget kallar också till en extra bolagsstämma den 14 november för att bland annat godkänna affären.

Köpeskillingen för samtliga aktier i Norrlands Online föreslås uppgå till högst cirka 68,2 miljoner kronor och ska erläggas genom överlämnande av skuldebrev, som därefter i sin helhet kvittas mot högst cirka 974,1 miljoner nyemitterade aktier i Tendo till teckningskursen 0,07 kronor per aktie.

"Styrelsen anser att teckningskursen är marknadsmässigt betingad då den kraftigt överstiger bolagets nuvarande aktiekurs", skriver Tendo i ett pressmeddelande.

Efter transaktionen kommer säljarna av Norrlands Online gemensamt att sitta på högst 91,28 procent av det totala antalet aktier och röster i Tendo. I transaktionen har Tendo värderats till cirka 6 miljoner kronor (efter genomförandet av verksamhetsöverlåtelsen).

Innan affären genomförs kommer operativa tillgångar och skulder i Tendo att överlåtas till ett nybildat dotterbolag som kommer fortsätta driva den tidigare verksamheten. Ett förslag till beslut vid extrastämman är att bolaget säljer sin befintliga verksamhet till en grupp investerare där bland annat bolagets vd ingår.

"Mot bakgrund av det ovan nämnda anser styrelsen att transaktionen är förmånlig för Tendos aktieägare då Tendos befintliga verksamhet inte kan finansieras via aktiemarknaden. I stället för att bolaget likvideras får aktieägarna en möjlighet att bli aktieägare i en annan verksamhet som bedöms ha större möjligheter till framgång på aktiemarknaden i nuvarande klimat", skriver Tendo.

Läs mer om Tendo AB