Publicerat: 2024-08-21 12:25:30

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Direkt Disclaimer


Direkt om Invoicery Group AB: RÖRELSERESULTAT BLEV 4,1 MLN KR 2 KV (-6,4)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Invoicery, som äger Frilans Finans som är en egenanställningsplattform som möjliggör för privatpersoner att fakturera utan att ha eget företag, redovisar ett rörelseresultat för det andra kvartalet 2024 på 4,1 miljoner kronor (-6,4).

Rörelsemarginalen uppgick till 0,9 procent (-1,5).

Nettoomsättningen steg med 10,2 procent till 466 miljoner kronor (423).

Likvida medel uppgick vid periodens utgång till 71,7 miljoner kronor (59,1).

Resultatförbättringen under kvartalet jämfört med motsvarande period föregående år beror delvis på att bolaget under andra kvartalet 2023 hade kostnader om totalt 8,8 miljoner kronor relaterade till bolagets notering på Spotlight Stock Market varav 7,7 miljoner var en listningskostnad.

"Vi har det senaste året ytterligare effektiviserat organisationen för att både öka lönsamheten och lägga grund för fortsatt tillväxt. De insatserna är i linje med att vi alltid arbetar för att ha en verksamhet som är ekonomiskt stabil över tid. Vi gör också ökade investeringar inom digital marknadsföring för att informera fler människor om möjligheterna med sysselsättningsformen egenanställning och därmed fortsätta öka antalet egenanställda arbetstagare", skriver Stephen Schad i rapporten.

Vid 12.20-tiden på onsdagen hade Invoicery-aktien adderat omkring 9,5 procent.



                    
                

Läs mer om Invoicery Group AB