Publicerat: 2024-08-30 07:13:41

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Direkt Disclaimer


Direkt om Hubso Group AB: GÖR OMSTRUKTURERING OCH FÖRESLÅR KAPITALISERING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hubso har beslutat att göra en förändring av organisationen parallellt med en strategisk översyn. Som ett led i detta föreslår styrelsen också en kvittningsemission för att minska bolagets skuldsättning och en företrädesemission senare i år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I den strategiska översynen ingår även att utvärdera samarbeten i de delägda bolagen med fokus på aktieägarvärde och kreatörernas incitament.

"Omstruktureringen kommer att innefatta en neddragning av den befintliga organisationen i det helägda dotterbolaget Hubso AB. Avsikten är att de av Hubso delägda bolagen själva ska bygga upp sina organisationer i syfte att skapa mer flexibla, kostnadseffektiva och marknadsanpassade bolag med tydligare resultatansvar", skriver bolaget.

Omstruktureringen kommer att medföra en kostnadsminskning i dotterbolaget Hubso AB samtidigt som kostnaderna kommer att öka i de delägda dotterbolagen när de bygger upp egna organisationer.

Vidare har bolaget kommit överens med två av bolagets aktieägare om ett kortfristigt brygglån om 4 miljoner kronor. Styrelsen kommer därför att föreslå att en kommande extra bolagsstämma under fjärde kvartalet beslutar om en kvittningsemission riktad till långivarna med betalning genom kvittning av det kortfristiga lånet intill ett belopp om högst 4 miljoner kronor och på marknadsmässiga villkor i övrigt.

Utöver kvittningsemissionen kommer styrelsen att föreslå att en företrädesemission genomförs om cirka 4 miljoner kronor för att ytterligare stärka bolagets rörelsekapital.

Hubso beskriver sig som ett bolag inom så kallade creator-ekonomin, som erbjuder lösningar för att starta, bygga och etablera e-handelsvarumärken.



                    
                

Läs mer om Hubso Group AB