Publicerat: 2024-07-26 13:23:34

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Zoomability Int AB: Nyvald styrelselseledamot i Zoomability avgår i protest mot hur bolaget styrs

Markus Hartwig avgår omgående som styrelseledamot i elfordonsbolaget Zoomability i protest mot hur bolaget styrs. Det framgår av ett öppet brev som nyhetsbyrån Finwire har tagit del av. Han valdes till ny styrelseledamot i bolaget på årsstämman så nyligen som den 5 juni.

Orsaken är den konflikt som uppstått kring Unidaco. Zoomability meddelade tidigare i dag att Unidaco ännu inte betalat in de 8 miljoner kronor för de 10 miljoner aktier de tecknade i den riktade emissionen som slutfördes 31 maj. Zoomability planerar därför att hålla en extra bolagsstämma den 16 augusti för att diskutera finansieringsfrågan.

Markus Hartwig hävdar att konflikten med Unidaco dock inte rör den försenade betalningen, utan att konflikten har uppstått mellan Zoomabilitys vd Pehr-Johan Fager och Unidaco.

Fager uppges ha bett styrelsen att säga upp ett licensavtal med Unidaco utan rimliga skäl.
Unidaco och Zoomability har inte lyckats komma överens, vilket uppges vara orsaken till att finansieringsavtalet har avslutats.

Hartwig hävdar vidare att om Zoomability säger upp licensavtalet med Unidaco, riskerar Zoomabilty att bli stämda, vilket kan hota bolagets fortlevnad.

Läs mer om Zoomability Int AB